Ik heet Frank Schonagen en ben 58 jaar.

Hoe het begon

Mijn wieg stond in Amersfoort en ik was een lieve baby, dat hoor ik nog vaak van mijn moeder. Nu weet ik dat het best een noodzakelijke overlevingsstrategie was. Toen was ik al bezig met te kijken en te voelen hoe het met een ander gaat.

Op latere leeftijd ben ik pas zelf gaan voelen.
Mijn jeugd verliep best rustig, ik had veel vrienden, maar er knaagde altijd wel iets, voelde me alleen en voelde me anders, ja wie ben ik eigenlijk, dat vroeg ik me toen al best vaak af. Ik vond het heerlijk om mijn eigen gang te gaan, een einzelgänger noemen ze dat, mijn vader was daar ook heel goed in.

Rond mijn 20ste levensjaar ontdekte ik de orthopedische schoentechniek, een mooi ambacht waar ik met mijn handen kon gaan werken en mensen helpen die moeilijke voeten hadden. Het werd een succes want toen ik 27 was startte ik mijn eigen onderneming in Harderwijk.

Ik trouwde, er kwamen 2 prachtige kinderen, werkte hard en zo vloog de tijd. Totdat ik in 2010 overspannen raakte, ik vond de vele contacten met de klanten heel fijn maar merkte dat ik daar te weinig tijd voor kreeg.

Sabbatical

Na een pittige scheiding besloot ik een sabbatical te nemen, wat wil ik eigenlijk met mijn leven? Ik kwam in contact met familieopstellingen en was direct warm, ja dit geeft diepte. Het opstellingen werk is ook een ambacht, gewoon lekker aan de gang, het doen geeft veel voldoening, en zo leerde ik mijzelf steeds beter kennen.

Ik heb mijn leven opnieuw doorlopen met ook vele onbewuste traumas, een daarvan was dat ik in een opstelling ontdekte dat ik een alleengeboren tweeling ben, in de baarmoeder heb ik al heel jong ervaren wat het is om alleen achter te blijven, dat is een diepe groef, maar door het voelen van die waarheid is mijn eenzaamheid wel voor een groot gedeelte geheeld.

Na een aantal jaren studie voel ik dat het tijd wordt om weer verder dienstbaar te zijn aan de maatschappij, mijn vorm daarin is het begeleiden van volwassenen en kinderen. Ik vind het prachtig om te zien hoe een mens kan groeien en de ziel weer thuiskomt. Tegenwoordig woon ik in het prachtige Ermelo waar ik ook mijn praktijk heb:Ruimte voor Zelfontmoetingen.

Voel je welkom om met mij het proces aan te gaan!

Back to top